[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]
En god hälsa och rörelse i vardagen är grunden för ett hälsosamt liv och ger bästa förutsättningar för kunskapsinhämtning under hela grundskoletiden. 

Att introduceras för varierade utomhusaktiviteter och få prova på olika idrotter ger eleverna goda vanor och viktiga erfarenheter för resten av livet. Det handlar om aktiv rastlek, rörelseaktiviteter under skoldagen och i fritidsverksamheten, mer idrott och friluftsliv på schemat. Att hitta glädjen i att röra sig helt enkelt! 

Samarbete med lokala idrottsföreningar och deltagande i kommunala och statliga rörelsefrämjande projekt ger möjlighet att prova på många olika aktiviteter tillsammans med duktiga inspiratörer och specialister inom föreningslivet.

 

Ett sunt förhållningssätt till kost och kunskap om vad kroppen behöver för att må bra både fysiskt och psykiskt är viktigt. God, smakrik, näringsriktig mat lagad från grunden serveras i matsalen varje dag. Måltidsstunden ska vara en lugn och trevlig samvaro där elever och lärare samlas för reflektion och samtal. Frukost och mellanmål består av bra råvaror utan onödigt socker.